flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Моніторинговий візит Уповноваженого Верховної ради з прав людини до Мар’їнського районного суду Донецької області

09 вересня 2021, 10:53

 

З метою перевірки дотримання прав людини, у тому числі заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, сьогодні, 08 вересня 2021 року, працівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини (далі Секретаріату) здійснив моніторинговий візит до Мар’їнського районного суду Донецької області.

В рамках реалізації функцій національного превентивного механізму, перевірені приміщення для конвою і утримання підсудних чи засуджених осіб; а також, окреме приміщення для конфіденційного спілкування підсудної чи засудженої  особи зі своїм адвокатом та для ознайомлення з матеріалами справи; санітарне приміщення загального користування, яке розміщене у приміщенні для конвою, що знаходиться у задовільному санітарному стані. Зазначено, що у суді наявні місця для миття рук, є можливість отримувати питну воду засудженими. Маршрути конвоювання підсудних чи засуджених осіб у приміщені суду ізольовані від сторонніх осіб.

Моніторингова група не виявила порушень стану дотримання протиепідемічних заходів, зокрема в приміщенні суду розміщена інформація про шляхи поширення корона вірусу, працівники суду забезпечені засобами індивідуального захисту, в конвойному приміщенні та камерах для тримання підсудних (засуджених) проводиться щоденне вологе прибирання із використанням мийних та дезінфекційних засобів.

У ході візиту працівником Секретаріату не виявлено жодних недоліків, які потрібно усунути, що, у свою чергу, позитивно впливає на стан дотримання прав підсудних (засуджених) осіб.