flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась робоча зустріч з обговорення Плану роботи суду на І півріччі 2022 року та інших нагальних питань

10 грудня 2021, 14:23

    Наприкінці  2021 року була проведена робоча зустріч тимчасово виконуючого обов’язки начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області Сергія Музиканта з головою Мар’їнського районного суду Донецької області Сергієм Ліпчанським, суддями.

Під час зустрічі було розглянуто ряд важливих питань, зокрема, щодо підбиття підсумків стосовно роботи суду у 2021 році та обговорено проект Плану роботи суду на І половину 2022 року.

Разом з тим у ході зустрічі було обговорено питання щодо подолання проблеми кадрового дефіциту в судах, через недостатнє фінансування судової гілки влади; нестача суддів, для відправляння правосуддя у зв’язку з закінченням строку повноважень суддів, що мали п’ятирічний термін перебування на посаді. Доповідачі зазначили, що дефіцит кадрів – є однією з основних проблем судової гілки влади та держави в цілому, тому потребує пріоритетного та невідкладного вирішення . Так як дане явище становить загрозу для утвердження принципу верховенства права, погіршення оперативності та результативності розгляду судових справ, знижує рівень судового захисту прав людини і громадянина, який передбачений найвищим соціальним гарантом.

Велику увагу приділили режиму роботи суду під час карантину, задля забезпечення запобігання поширенню гострої распіраторної вірусної інфекції COVID-19, спричиненої новим коронавірусом SARS-CoV-2, адже специфіка та можливості сьогодення не дозволяють судам перейти на дистанційну роботу, з дотриманням правил безпеки здоров’я кожного громадянина та забезпечення гарантій на судовий захист.

Підсумовуючи результати зустрічі визначили, що  якісні і кількісні показники роботи суду за 2021 рік загалом утримуються на належному рівні, незважаючи на  відсутність повноважень у чотирьох суддів з вересня місяця поточного року, за рахунок збереження кадрів у апараті суду та  підтримання належного рівня кваліфікації працівників апарату суду за сприянням Територіально управління.