flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Умови конкурсу (консультант)

20 березня 2017, 14:48

 

 

  УМОВИ 

проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В»–консультанта

Мар’їнського районного суду Донецької області

 

Посадові обов’язки -

 1. Здійснює систематизацію законодавства та судової практики, рішень Конституційного Суду України, облік та зберігання актів законодавства та судової практики.

 2. Здійснює ведення контрольних кодексів.

 3. Інформує працівників суду про зміни в чинному законодавстві України та судовій практиці судових органів вищого рівня.

 4. Бере участь у плануванні роботи суду, за дорученням керівника апарату суду здійснює контроль за виконанням окремих розділів плану роботи суду.

 5.   Організовує роботу бібліотеки суду, підбір літератури для працівників суду.

 6.  Здійснює роботу з підвищення кваліфікації працівників апарату суду. Організовує методичну допомогу працівникам апарату суду з питань застосування законодавства в інформаційній сфері.

7   Веде аналітичну роботу з різних напрямів діяльності суду відповідно до внутрішнього розподілу обов’язків між консультантами суду.

8.   Проводить аналіз роботи суду з розгляду звернень громадян та запитів про надання публічної інформації. Бере участь у підготовці відповідей на звернення громадян та розгляді запитів на інформацію, відповідно до компетенції.

 9.   Проводить узагальнення роботи  суду з розгляду судових справ (узагальнення судової практики), узагальнень  суду про кількість та стан розгляду справ, у т.ч. аналіз відкладення справ. Здійснює підготовку статистичних даних та складання звітів, узагальнень суду про кількість та стан розгляду судових справ усіх категорій.

10. Готує списки судових справ, які перебувають в провадженні понад 3, 6 місяців та 1 рік

11. Надає відомості до Державного реєстру  виборців щодо визнання осіб недієздатними та про скасування  недієздатності.

12. Здійснює контроль за виконанням окремих ухвал, готує інформацію голові суду та керівникові апарату суду про стан цієї роботи, відповідні узагальнення та пропозиції щодо покращення роботи та здійснює контроль за наданням відповідей на окремі ухвали на адресу суддів суду.

 13. Здійснює оформлення проектів доручень суду про виконання судами інших держав окремих процесуальних дій, про вручення судових документів з цивільних, кримінальних справ, про екстрадицію правопорушників на територію України, оформлює клопотання про визнання та виконання рішень суду на території інших держав, забезпечує оформлення та виконання доручень судів іноземних держав відповідно до Конвенції про правову допомогу та правові відносини з цивільних, сімейних і кримінальних справ та інших міжнародно-правових договорів України про правову допомогу, ратифікованих Верховною Радою України. Контроль за складанням судових документів.

14.  Вивчає повідомлення засобів масової інформації, готує пропозиції щодо необхідності реагування відповідно до чинного законодавства.    

15. Налагоджує контакти з органами державної влади, підприємствами, установами та організаціями, ЗМІ тощо.

16. Бере участь у підготовці відповідей на запити ЗМІ, матеріалів, спрямованих на спростування публікацій, в яких висвітлено недостовірну інформацію, забезпечує оперативне реагування на запити та критичні публікації, повідомлення.

17. Досліджує матеріали та готує проекти текстів статей для розміщення їх у національних, регіональних та місцевих друкованих ЗМІ, а також Інтернет-ресурсах та проектів доповідей, довідок та інших матеріалів для виступів керівництва суду.

18. Координує проведення інтерв’ю з суддями та працівниками апарату суду з питань діяльності суду, організаційного забезпечення судочинства.

19. Готує та надає керівництву суду добірки інформаційних матеріалів про діяльність органів судової влади, експрес-аналізів (дайджестів) матеріалів ЗМІ.

20. Направляє в ЗМІ прес-релізи та  копії офіційних документів, анонсування подій і заходів, програм і планів суду за попереднім погодженням із керівництвом суду.

21. Бере участь у підготовці та проведенні прес-конференцій, брифінгів, організації тематичних зустрічей з журналістами з питань діяльності суду.

22. Розробляє за погодженням із керівництвом  суду плани заходів щодо оперативного інформування громадськості та ЗМІ стосовно розгляду резонансних судових справ.

23. Проводить акредитацію представників ЗМІ в суді під час розгляду судових справ, координує присутність представників ЗМІ на судових процесах, аналізує та узагальнює досвід взаємодії суду з громадськістю і ЗМІ.

24.  Виконує інші доручення голови суду та керівника апарату суду.

 

Умови оплати праці

1) посадовий оклад 2240 грн;

2) надбавка за вислугу років;

3) надбавка за ранг державного службовця;

4) премія (у разі встановлення).

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Безстроково

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

1)      копія паспорта громадянина України;

2) письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів до зайняття посади державної служби, резюме у довільній формі;

3) письмова заява, в якій повідомляється, що до особи не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, та згода на проходження перевірки та оприлюднення відомостей стосовно особи відповідно до зазначеного Закону або копія довідки встановленої форми про результати такої перевірки;

4) копія (копії) документа (документів) про освіту;

5) заповнена особова картка встановленого зразка;

6) декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік

 

Строк подання документів: 15 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу на офіційних сайтах Мар’їнського районного суду Донецької  області, Національного агентства з питань державної служби

Дата, час і місце проведення конкурсу

20 квітня  2017 року, 09  годин 30 хвилин, Мар’їнський районний суд Донецької області

85612 Донецька область, м.Курахове вул.Енергетиків,22

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Травкіна Світлана Миколаївна

(095) 251 -99 -37

inbox@mr.dn.court.gov.ua

 

 

 

 

Вимоги до професійної компетентності*

Загальні вимоги**

1

Освіта

вища освіта не нижче ступеня молодшого бакалавра або бакалавра

2

Досвід роботи

Без вимог

3

Володіння державною мовою

вільно

Спеціальні вимоги***

1

Освіта

вища освіта за напрямом підготовки  «Правознавство» та\або «Правоохоронна діяльність» та\або іншими спеціальностями відповідно до професійного спрямування

2

Знання законодавства

Конституція України,

Закон України «Про державну службу»

Закон України «Про запобігання корупції»

Закон України «Про судоустрій і статус суддів»

Інструкція з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, апеляційному суді Автономної республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ

3

Професійні чи технічні знання

достатній рівень користування персональним комп’ютером, відповідним програмним забезпеченням, яке необхідне для якісного виконання покладених завдань

4

Спеціальний досвід роботи

Не потребує

5

Знання сучасних інформаційних технологій

вільне володіння ПК (XLWord)

6

Особистісні якості

 відповідальність, системність і самостійність в   роботі, уважність до деталей, наполегливість,  ініціативність, прагнення до самовдосконалення  та підвищення фахового рівня, орієнтація та обслуговування, вміння працювати в стресових ситуаціях, опрацьовувати інформацію, вирішувати комплексні завдання, вміння працювати в команді, здатність приймати зміни та змінюватись